fw300_Scorpio_1.jpg
the scorpio star signAυτό το μικρό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιδί με δυνατή προσωπικότητα. Η διπλή επιρροή του πιο μακρινού πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, χαρίζει σε αυτό το δεκαήμερο κάτι από τη γοητεία του άγνωστου. Καθώς ο Πλούτωνας βρίσκεται στο πιο σκοτεινό άκρο μακριά από τον Ήλιο, δίνει την αίσθηση των άκρων. Κάθε μικρός Σκορπιός έχει μέσα του τόσο το καλό, όσο και το κακό! Η μίξη των δύο άκρων θα καθορίζεται ανά πάσα στιγμή από την ελεύθερη του βούληση, το περιβάλλον και τις εμπειρίες της ζωής του! Όποια και να είναι η στάση του απέναντι στα πράγματα δεν θα είναι ποτέ μέτρια ή χλιαρή. Για αυτό το παιδί κάθε τι που κάνει, σκέπτεται, νιώθει, χρωματίζεται από το πάθος του.

Το παιδί Σκορπιός του πρώτου δεκαημέρου είναι ιδιαίτερα προσανατολισμένο στον κόσμο του ενστίκτου. Κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπο με κάποιο νέο ερέθισμα το προσεγγίζει ενστικτωδώς. Η μονίμως ενδυναμούμενη διαίσθηση είναι αποτέλεσμα της παρατηρητικότητάς του αλλά και της ικανότητάς του να μπαίνει στην καρδιά των πραγμάτων και των ανθρώπων γύρω του. Για τον μικρό Σκορπιό, η «φωνή της διαίσθησης» υποκαθιστά πολλές φορές την «φωνή της λογικής» και έτσι συχνά τα κίνητρά του και η στάση του φαίνονται κάπως θολά στους γύρω του. Αργότερα η ικανότητά του να διαισθάνεται και να συναισθάνεται τους ανθρώπους γύρω του θα του χαρίσουν μία ιδιότυπη σοφία για την ανθρώπινη φύση.

Γι’ αυτό το παιδί, η ζωή είναι σπαρμένη με ευκαιρίες για να νιώσει και να εκφράσει το πάθος του! Η γενναιότητα και η μαχητικότητά του το βοηθούν να έχει μία δραστήρια καθημερινότητα. Συχνά θα καταπιάνεται με διαφορετικά πράγματα και θα οργανώνει το χρόνο του και τα πρακτικά θέματά του με αρκετή ευκολία. Η υπομονή που θα επιστρατεύει προκειμένου να καταφέρει ό,τι το ενδιαφέρει θα μοιάζει κάποιες φορές γαϊδουρινή! Αυτό το παιδί δείχνει πως ξέρει να περιμένει. Όμως υπάρχουνε στιγμές που θα ξυπνά μέσα του ένας μικρός Μακιαβέλι και όλη αυτή η επιμονή θα μετατρέπεται σε επιτακτική ανάγκη για άμεση ικανοποίηση των επιθυμιών του με κάθε τρόπο αλλά και για τον έλεγχο της κάθε κατάστασης και του κάθε ανθρώπου γύρω του. Είναι δύσκολο να δαμάσεις ένα τόσο εσωτερικό και έντονο πλάσμα -ο μόνος ίσως τρόπος να το καταφέρει κάποιος είναι εστιάζοντας στο αρχικό συναίσθημα: τον φόβο, το θυμό και την ανάγκη του για συναισθηματική τροφή.

Το μεγαλύτερο ελάττωμα του παιδιού αυτού είναι η βύθισή του σε μία απόλυτα συναισθηματική θεώρηση των πραγμάτων. Πολλές φορές τα παιδιά Σκορπιοί εγκλωβίζονται στην ένταση των συναισθημάτων τους και βιώνουν κάθε ταραχώδες συναίσθημα σαν μια μεγάλη κρίση. Συχνά οι αντιδράσεις του θα είναι αρκετά δυσανάλογες -ειδικά αν θεωρεί πως έχει αδικηθεί! Γι’ αυτόν το λόγο, το παιδί Σκορπιός του πρώτου δεκαημέρου είναι σημαντικό να εκτίθεται στην λογική σκέψη, στην ειλικρινή συζήτηση και στις ανοιχτές διαφωνίες. Μέσα του μπορεί να γίνονται ολόκληροι πόλεμοι που μπορεί να μην εκφραστούν ποτέ. Είναι σημαντικό για εκείνο να μπορεί να διαχειρίζεται τα συναισθήματά της ζήλιας, της κτητικότητας, της ανάγκης για αξιοπρέπεια, της πίστης και της αγάπης και να είναι σε θέση να ξέρει πως μπορεί να τα εκφράσει και να τα μοιραστεί. Ναι, για αυτό το παιδί το να σας αφήσει να δείτε μέσα του είναι σημάδι μεγάλης πίστης στη σχέση σας, και αν το κάνετε με σεβασμό και διακριτικότητα θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη του για πάντα.

Οι σχέσεις του παιδιού αυτού μπορούν να γίνουν ο παράδεισός του αν καταφέρει να νιώσει την εμπιστοσύνη και την άνευ όρων αγάπη. Δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται για να αφομοιώσει τα «μαθήματα της ζωής» και διδάξτε του την αξία της λογικής σε κάθε περίπτωση! Χρειάζεται να του επιτρέψετε να κάνει κατάχρηση των αρνητικών του τάσεων μεταξύ των οποίων είναι και η αυτοκαταστροφή, για να μάθει τη διαφορά του σωστού από το λάθος. Είναι ένα παιδί που δε θα μάθει ποτέ κάτι στη θεωρία, παρά μόνο στη πράξη.

Το παιδί Σκορπιός του πρώτου δεκαημέρου είναι μια σκοτεινή μπαλίτσα καυτής αγάπης που θα χαράξει ένα μάθημα αφοσίωσης και πίστης στην καρδιά σας. Όσο είναι μικρό, αυτό το παιδί θα διεκδικεί την προσοχή σας με τον πιο ορμητικό τρόπο και η αγάπη του θα σας συγκλονίζει. Το κατά πόσο θα παραμείνει κοντά σας ψυχικά και θα μοιράζεται πράγματα μαζί σας καθώς μεγαλώνει, εξαρτάται από το πώς θα διαχειριστείτε την ισοτιμία στη σχέση σας σαν γονιός αλλά και από το σεβασμό που θα δείξετε στην βαθιά συναισθηματική του φύση. Κοιτάξτε βαθιά τα μάτια αυτού του μικρού και μετρήστε τις δυνάμεις σας – για να σας διάλεξε για γονείς του θα είστε σίγουρα πολύ δυνατοί άνθρωποι!

ερωτησεις & παραγγελειες

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 693 8040 706 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση eleonora@actavestababy.com
 

like us on facebook

Στη σελίδα μας στο facebook θα βρείτε αναλύσεις για τα δεκαήμερα και τη Μαμά κάθε ζωδίου, άρθρα για τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο του κάθε μήνα καθώς και για τις Εκλείψεις. Επίσης θα βρείτε συνταγές και δραστηριότητες για παιδιά και post που θα σας φτιάξουν την ημέρα! Ρίξτε μια ματια εδώ!